τίτλος : Η διατροφική αξία της ελιάς - Ποιες έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά
Σύνδεσμος : Η διατροφική αξία της ελιάς - Ποιες έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά
Η διατροφική αξία της ελιάς - Ποιες έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά
Ωστόσο, όλες οι ελιές δεν είναι ίδιες.
Η κάθε ποικιλία ελιάς δεν διαφέρει μόνο σε γεύση, αλλά και σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά.
Οι θρούμπες έχουν λιγότερη υγρασία, άρα και περισσότερο λίπος. Οι κρητικές ελιές έχουν περισσότερα είδη αντιοξειδωτικών ουσιών κυρίως πολυφαινολών (19 είδη), ενώ μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση έχουν οι Καλαμών, οι Αμφίσσης και οι τσακιστές.
Προσθέστε λοιπόν 4-5 ελιές στο γεύμα ή στη σαλάτα σας, αλλά μην το παρακάνετε γιατί και αυτές αποδίδουν αρκετές θερμίδες.
Για καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που περιέχουν χρησιμοποιήστε τες σε μια σαλάτα, όπου έχετε προσθέσει αρκετό λεμόνι το οποίο περιέχει βιταμίνη C.
Μπορείτε να συντηρήσετε τις ελιές που έχετε σπίτι στην ψύξη σε ψηλό και στενό δοχείο ώστε να είναι πάντα βυθισμένες στην άλμη. Αν θέλετε να τις κρατήσετε περισσότερο καιρό βάλτε τες στην κατάψυξη. Εκεί διατηρούνται περίπου 6 μήνες, αλλά γίνονται πιο μαλακές και λιγότερο τραγανές.
onmed.gr
Δείτε επίσης:
Δείτε πως φτιάχνω και συντηρώ ελιές
Έτσι, το άρθρο Η διατροφική αξία της ελιάς - Ποιες έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά
δηλαδή όλα τα άρθρα Η διατροφική αξία της ελιάς - Ποιες έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.
Μπορείτε τώρα να διαβάσετε το άρθρο Η διατροφική αξία της ελιάς - Ποιες έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά η διεύθυνση του συνδέσμου https://voiceinformation.blogspot.com/2017/05/blog-post_531.html
0 Response to "Η διατροφική αξία της ελιάς - Ποιες έχουν τα περισσότερα αντιοξειδωτικά"
Δημοσίευση σχολίου