Γιατί βάζουμε την βότκα (και το τσίπουρο) στο ψυγείο κι όχι το ουίσκι;

Γιατί βάζουμε την βότκα (και το τσίπουρο) στο ψυγείο κι όχι το ουίσκι; - Γεια σου φίλε Πληροφορίες φωνής, Στο άρθρο που διαβάζετε αυτή τη φορά με τον τίτλο Γιατί βάζουμε την βότκα (και το τσίπουρο) στο ψυγείο κι όχι το ουίσκι;, έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε τις πληροφορίες σ 'αυτό. ελπίζουμε πλήρωση των θέσεων άρθρο αθλητισμός, άρθρο Νέα, άρθρο οικονομία, άρθρο πολιτική, άρθρο υγεία, γράφουμε μπορεί να καταλάβει. Λοιπόν, καλή ανάγνωση.

τίτλος : Γιατί βάζουμε την βότκα (και το τσίπουρο) στο ψυγείο κι όχι το ουίσκι;
Σύνδεσμος : Γιατί βάζουμε την βότκα (και το τσίπουρο) στο ψυγείο κι όχι το ουίσκι;

Διαβάστε επίσης


Γιατί βάζουμε την βότκα (και το τσίπουρο) στο ψυγείο κι όχι το ουίσκι;


Είναι συνηθισμένη πρακτική να αποθηκεύει κάποιος το μπουκάλι της βότκας/ τζιν στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αλλά ποτέ δεν έχουμε δει ένα ουίσκι στο ψυγείο. Δεδομένου ότι η βότκα δεν παγώνει πραγματικά (τουλάχιστον στους καταψύκτες του εμπορίου), συνήθως την βάζουμε στη κατάψυξη για να είναι δροσερή και αναζωογονητική όταν την σερβίρουμε.

Είναι λογικό - γιατί να μην κάνουμε το ίδιο για το ουίσκι;


Όταν βάζουμε ένα οινοπνευματώδες στο ψυγείο, αυτό γίνεται καλύτερο. Καθώς μειώνεται η θερμοκρασία, αυξάνεται το ιξώδες/πάχος) ενός υγρού. Αυτό σημαίνει ότι αν βάλουμε για λίγο τη βότκα στη κατάψυξη, θα έχει καλύτερη υφή. Σύμφωνα με την Claire Smith του Belvedere, «η βότκα γίνεται πιο παχύρρευστη, πλουσιότερη και γεμίζει το στόμα, όταν είναι παγωμένη». Το ίδιο μπορεί να λεχθεί και για κάθε άλλο οινοπνευματώδες. Ωστόσο, όσο αυξάνεται το ιξώδες, βελτιώνεται η υφή αλλά παγώνουν και όλα τα αρώματα και οι γεύσεις.

Καθώς το οινόπνευμα θερμαίνεται, απελευθερώνει περισσότερα πτητικά συστατικά, ενώσεις που εξατμίζονται εύκολα. Γι’ αυτό όταν ένα ποτό είναι πολύ ζεστό, η μυρωδιά του οινοπνεύματος είναι πολύ έντονη. Ωστόσο, όταν ένα ποτό είναι πάρα πολύ κρύο, τα αρώματα και οι γεύσεις σχεδόν εξαφανίζονται.

Τώρα για τη βότκα, αυτό δεν είναι πρόβλημα, γιατί γενικά η βότκα έχει λιγότερη γεύση και άρωμα από το ουίσκι. Θα το πούμε απλά: η βότκα είναι λιγότερο περίπλοκη από το ουίσκι. Είναι πιο αγνή (και γι΄αυτό σύμφωνα με νεότερες έρευνες προκαλεί λιγότερο έντονο hangover). Aυτό σημαίνει ότι αν χάσουμε λίγο από τη γεύση της βότκας, δεν χάνουμε πολλά. Το ουίσκι, όμως είναι άλλη περίπτωση. Ένα μέρος της απόλαυσης όταν καταναλώνουμε ουίσκι είναι η μύτη, όπως συμβαίνει και με το κρασί. Γι’ αυτό κανένα από τα δυο δεν συνίσταται να τα πίνουμε παγωμένα.

Η φιλοσοφία πίσω από την παλαίωση του ουίσκι είναι να δημιουργηθούν τα επιθυμητά πτητικά συστατικά. Το ουίσκι δεν χάνει κανένα πτητικό συστατικό αλλά όταν είναι παγωμένο, παγώνουν και όλα τα αρώματα του. Δεν έχει απολύτως καμία χρησιμότητα να βάλουμε το ουίσκι στο ψυγείο. Γενικά, τα οινοπνευματώδη που είναι πιο περίπλοκα και μένουν σε βαρέλι περισσότερο από τη βότκα, είναι καλύτερα να τα κρατήσετε έξω από την κατάψυξη.

Τη βότκα μπορείτε να την αποθηκεύσετε οπουδήποτε, σε ένα ειδικό ντουλάπι, πάνω σε ένα τραπέζι ή ακόμα και στο ψυγείο.



krasiagr.com. krasodad


Έτσι, το άρθρο Γιατί βάζουμε την βότκα (και το τσίπουρο) στο ψυγείο κι όχι το ουίσκι;

δηλαδή όλα τα άρθρα Γιατί βάζουμε την βότκα (και το τσίπουρο) στο ψυγείο κι όχι το ουίσκι; Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.

Μπορείτε τώρα να διαβάσετε το άρθρο Γιατί βάζουμε την βότκα (και το τσίπουρο) στο ψυγείο κι όχι το ουίσκι; η διεύθυνση του συνδέσμου https://voiceinformation.blogspot.com/2017/06/blog-post_1705.html

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

0 Response to "Γιατί βάζουμε την βότκα (και το τσίπουρο) στο ψυγείο κι όχι το ουίσκι;"

Δημοσίευση σχολίου