τίτλος : Είπαμε όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε - Μια μικρή αλλαντοποιία στην Ευρυτανία συναγωνίζεται τους Ιταλούς στο νοστιμότερο προσούτο
Σύνδεσμος : Είπαμε όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε - Μια μικρή αλλαντοποιία στην Ευρυτανία συναγωνίζεται τους Ιταλούς στο νοστιμότερο προσούτο
Είπαμε όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε - Μια μικρή αλλαντοποιία στην Ευρυτανία συναγωνίζεται τους Ιταλούς στο νοστιμότερο προσούτο
O καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια Χρήστος Στρεμμένος είχε ένα όραμα. Και το 1992 το έκανε πραγματικότητα. Το Αλλαντοποιείο Στρεμμένου είναι η μοναδική μονάδα στη χώρα που παράγει προϊόντα φυσικής ωρίμανσης, δίχως να γίνεται πρόσμιξη συντηρητικών. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι εμπλουτισμένα με φυσικά αρώματα και συνταγές που τα κάνουν περιζήτητα εντός και εκτός Ελλάδος. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από την εξαγωγική της δραστηριότητα.

Ο καθηγητής Φυσικής Χρήστος Στρεμμένος
Στο δάσος του Στρογγυλοβουνίου, δίπλα στο αλλαντοποιείο, βρίσκεται η όμορφη γουρουνοφάρμα της μονάδας. Εκεί, εκτός από τις γνωστές ράτσες χοίρων γίνεται και η εκτροφή διασταυρωμένου αγριόχοιρου για τη παραγωγή εκλεκτών αλλαντικών από την άγρια φύση.

Το κλίμα στον Προυσό θεωρείται εξαιρετικό για την παραγωγή αλλαντικών.

Το αρχαιοελληνικό «Ακροκώλιον», δηλαδή το αλατισμένο χοιρινό μπούτι συγκαταλλέγεται στα πιο «παλιά» αλλαντοπαρασκευάσματα της Ελλάδας
Και μπορεί να έχει κυριαρχήσει η ιταλική ονομασία του προσούτο, ωστόσο το αρχαιοελληνικό «Ακροκώλιον», δηλαδή το αλατισμένο χοιρινό μπούτι συγκαταλλέγεται στα πιο «παλιά» αλλαντοπαρασκευάσματα της Ελλάδας. Το κλίμα στον Προυσό άλλωστε, θεωρείται εξαιρετικό για την παραγωγή αλλαντικών. Συνδυασμένο δε με τα διαλεχτής ποιότητας ντόπια κρέατα που χρησιμοποιεί το αλλαντοποιείο Στρεμμένου, καθώς και τον παραδοσιακό, χειροποίητο τρόπο παρασκευής, δίνουν ένα πραγματικά θαυμαστό ελληνικό παραδοσιακό αλλαντικό, προϊόν φυσικής ωρίμανσης.
Στην ανάπτυξη της αλλαντοποιίας έπεξε συμαντικό ρόλο και το νέο αίμα. Ο Δ/νων Σύμβουλος Δημήτρης Παπαδόπουλος, καθιέρωσε κανούργιες ποιοτικές προδιαγραφές, ενώ ξεκίνησε και συνεργασίες µε σούπερ μάρκετ και ντελικατέσεν. Η γεωμετρική πρόοδος του ετήσιου κύκλου εργασιών της εταιρείας, που έχει αυξήσει τα κέρδη της κατά 40%, αποδεικνύει ότι ακόμη κι ένα προϊόν πολυτελείας, σε δύσκολους καιρούς, μπορεί να μπει στα σπίτια των καταναλωτών.

Παρόλο που η αλλαντοποιεία είναι μικρή σε μέγεθος, διατηρεί τα υψηλότερα στάνταρντ και τις ανώτερες ποιοτικές διαδικασίες
Πηγή: womantoc.gr μέσω diaforetiko.gr
Έτσι, το άρθρο Είπαμε όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε - Μια μικρή αλλαντοποιία στην Ευρυτανία συναγωνίζεται τους Ιταλούς στο νοστιμότερο προσούτο
δηλαδή όλα τα άρθρα Είπαμε όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε - Μια μικρή αλλαντοποιία στην Ευρυτανία συναγωνίζεται τους Ιταλούς στο νοστιμότερο προσούτο Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.
Μπορείτε τώρα να διαβάσετε το άρθρο Είπαμε όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε - Μια μικρή αλλαντοποιία στην Ευρυτανία συναγωνίζεται τους Ιταλούς στο νοστιμότερο προσούτο η διεύθυνση του συνδέσμου https://voiceinformation.blogspot.com/2017/10/blog-post_6178.html
0 Response to "Είπαμε όταν θέλουμε όλα τα μπορούμε - Μια μικρή αλλαντοποιία στην Ευρυτανία συναγωνίζεται τους Ιταλούς στο νοστιμότερο προσούτο"
Δημοσίευση σχολίου