Η ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Η ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ - Γεια σου φίλε Πληροφορίες φωνής, Στο άρθρο που διαβάζετε αυτή τη φορά με τον τίτλο Η ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε τις πληροφορίες σ 'αυτό. ελπίζουμε πλήρωση των θέσεων άρθρο αθλητισμός, άρθρο Νέα, άρθρο οικονομία, άρθρο πολιτική, άρθρο υγεία, γράφουμε μπορεί να καταλάβει. Λοιπόν, καλή ανάγνωση.

τίτλος : Η ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ
Σύνδεσμος : Η ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Διαβάστε επίσης


Η ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ


Η ενδοτική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που υπάκουσαν τυφλά τις πολιτικές ΗΠΑ και Γερμανίας ανέχθηκε πλήθος παραβάσεων που καθιστούν την συμφωνία άκυρη.....
Το επερχόμενο ρωσικό βέτο στο Σ.Α. του ΟΗΕ θα ανατρέψει την ανατρέψει χωρίς να υπάρχει διέξοδος επανόδου στο όνομα «ΠΓΔΜ». Αποτέλεσμα: Θα ισχύσει η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και το ουσιαστικό πρόβλημα θα μείνει άλυτο εσαεί.
Του Νίκου Σταματάκη*
Την ακυρότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών είχαμε αναλύσει στις αρχές Οκτωβρίου όπου υπογραμμίζαμε ότι το δημοψήφισμα στα Σκόπια δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το Σύνταγμα της χώρας και ότι η Ρωσία, σύμφωνα με την ενδιάμεση συμφωνίας του 1993 διατηρεί το δικαίωμα βέτο στο Σ.Α. του ΟΗΕ το οποίο προχθές δήλωσε με κάθε επισημότητα ότι θα ασκήσει. Αλλά έκτοτε αποδείχτηκαν αμέτρητες οι άκυρες και ακυρώσιμες παράμετροι τόσο της ίδιας της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και της διαδικασίας επικύρωσής της στα Σκόπια αλλά και στην Ελλάδα. Τις παραμέτρους αυτές συγκέντρωσε σε ένα εξαίρετο ολοκληρωμένο κείμενο ο καθηγητής κ.Ιωάννης Μάζης, διαθέσιμο στο ίντερνετ για όσους ενδιαφέρονται να έχουν μια απολύτως πλήρη εικόνα των πολλαπλών παραβιάσεων κάθε έννοιας δικαίου και λογικής. Εδώ θα συνοψίσουμε τα επιχειρήματα ως εξής:
1) ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΨΗ. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εξαρχής άκυρη επειδή δεν έλαβε υπόψη της τα προβλεπόμενα από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913, η οποία ακόμα είναι σε ισχύ, όπως και άλλων σχετικών συμφωνιών που καθόριζαν τότε τα σύνορα Ελλάδας-Σερβίας. Η Συμφωνία του Βουκουρεστίου, όπως ορθότατα αναφέρει ο καθηγητής Ι.Μάζης, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει τον όρο «Μακεδονία», και οι σχετικές αναφορές του κ.Κοτζιά σε ομιλία του στη Βουλή αποτελούν πολιτική ΑΠΑΤΗ. Το όνομα «Μακεδονία» αναφέρεται μόνο στους συνοδευτικούς χάρτες και μάλιστα με τρόπο που ευνοεί τα ελληνικά συμφέροντα καθώς γράφεται ολόκληρο εντός των ελληνικών συνόρων. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου χωρίς συμφωνία Ελλάδας-Σερβίας δεν υπάρχει ούτε κρατίδιο των Σκοπίων, ούτε οποιοδήποτε όνομά του. Μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση θα έχει σαφώς το δικαίωμα να ακυρώσει την Συμφωνία των Πρεσπών.
2) ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. α) Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια αντιβαίνει πλήρως τα προβλεπόμενα από το σκοπιανό Σύνταγμα καθώς δεν συγκεντρώνει την προβλεπόμενη πλειοψηφία των εγγεγραμμένων εκλογέων και όχι των ψηφισάντων. Επίσης, η μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα είναι κατάφωρη παραβίαση της αρχής της αμοιβαιότητας αλλά και κάθε έννοιας δημοκρατίας. Πως είναι δυνατόν ο ένας λαός να έχει την δυνατότητα να εκφράσει την βούλησή του ενώ ο άλλος όχι; β) Η διαδικασία επικύρωσης από την βουλή των Σκοπίων ελέγχεται πολλαπλώς για την νομιμότητά της καθώς αρκετοί βουλευτές είτε εκβιάστηκαν είτε εξαγοράστηκαν. γ) Την Συμφωνία δεν υπέγραψε ο Πρόεδρος των Σκοπίων κ. Ιβάνοφ όπως προβλεπόταν, αλλά ο αλβανόφωνος πρόεδρος της Βουλής. Αυτό αποτελεί νάρκη στα θεμέλια της Συμφωνίας καθώς ανοίγει παράθυρο ακύρωσης της από μελλοντική κυβέρνηση στα Σκόπια. Συμπέρασμα: Και τα τρία προαπαιτούμενα από τα Σκόπια για την επικύρωση της Συμφωνίας έχουν τεράστια προβλήματα νομιμότητας που καθιστούν την συμφωνία άκυρη!
Είναι τραγικό ότι τόσο η Αλβανία όσο και η Βουλγαρία έλαβαν μέτρα για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Η μεν Αλβανία εξασφάλισε τα δικαιώματα της μειονότητάς της στα Σκόπια (και μάλιστα κατοχύρωσε την αλβανική ως επίσημη γλώσσα), με την ψήφο της οποίας «πέρασε» όπως-όπως η κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών. Η δε Βουλγαρία ήλθε σε διμερή συμφωνία με τα Σκόπια για να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν επεκτατικές βλέψεις από τους σκοπιανούς προς την βουλγαρική επαρχία του Πιρίν και ότι θα ξεκαθαριστούν οι όποιες αναφορές στη γλώσσα. Το διπλωματικό ανέκδοτο της χρονιάς πραγματοποιήθηκε στη Σόφια όταν έγινε συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών Βουλγαρίας και Σκοπίων παρουσία μεταφραστών. Η Βούλγαροι γελώντας ζήτησαν από τους Σκοπιανούς να διώξουν τους μεταφραστές γιατί καταλαβαίνουν άριστα την βουλγαρική γλώσσα και τις διαλέκτους της!
Και ενώ Αλβανία και Βουλγαρία κατοχύρωσαν τα δικαιώματά τους, η απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών ούτε λέξη δεν αναφέρει για τα δικαιώματα της πολυπληθούς (περί τις 300,000 άτομα) ελληνικής μειονότητας των Σκοπίων! Και όχι μόνο δεν κατοχυρώθηκαν τα ελληνικά δικαιώματα αλλά παραχωρήθηκε και ελληνική κυριαρχία επειδή: α) Κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, αναγνωρίσθηκε οικειοθελώς στα Σκόπια καθεστώς περίκλειστου κράτους και επομένως θα έχουν δικαιώματα αλιείας στο Αιγαίο! β) Παραχωρήθηκε δικαίωμα επέμβασης στη διδασκαλία ιστορίας και γλώσσας εντός της ελληνικής επικρατείας με αποτέλεσμα να μπορούν οι σκοπιανοί να ελέγχουν τι θα διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία για την καταγωγή των Ελλήνων και τον Μέγα Αλέξανδρο!
Μετά από όλα αυτά το να ζητά ο «ξετσίπωτος» κ.Τσίπρας «ντιμπέιτ» με τον κ.Μητσοτάκη είναι κυριολεκτικά πράξη πολιτικής αγυρτίας. Καταρχήν, κε. Τσίπρα είστε επιεικώς αμόρφωτος. Πώς θα κάνετε «ντιμπέιτ» σε θέματα Διεθνούς Δικαίου; Τα «ντιμπέιτ» είναι για ανθρώπους με γνώση και έχουν ήδη γίνει: Στο περίφημο ντιμπέιτ για την Συμφωνία των Πρεσπών που οργανώθηκε στο κατάλληλο μέρος, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο καθηγητής κ.Αγγελος Συρίγος κυριολεκτικά «ξεβράκωσε» τον κ.Κοτζιά και απέδειξε την ευθύνη του για την απαράδεκτη και ενδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Ας το δούν στο διαδίκτυο όσοι θέλουν να ξέρουν την αλήθεια (http://bit.ly/2Dk9Doe). Το αληθινό ντιμπέιτ κε.Τσίπρα η πλευρά σας το έχει ήδη χάσει…
Απαντήστε τουλάχιστον τι θα κάνετε όταν η Ρωσία ασκήσει βέτο στο Σ.Α. του ΟΗΕ και ι κατάπτυστη συμφωνία μείνει «ξεκρέμαστη», με μόνο αποτέλεσμα την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ όπου πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κλεμμένο «Μακεδονία». Να σας πω τι θα κάνετε: Θα αρχίσετε να ετοιμάζετε την απολογία σας στο δικαστήριο που θα ακολουθήσει για εσχάτη προδοσία. Δεν θα είστε ο πρώτος στην ελληνική ιστορία, και την αρχαία και την σύγχρονη!
Οσο για τη λαϊκή ετυμηγορία αυτή θα την ακούσετε πρώτα αύριο στην πλατεία Συντάγματος από εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που αρνούνται όπως εσείς να πουλήσουν τα ιερά και τα όσια! Και σε λίγο καιρό θα σας κλωτσήσει από την αγαπημένη σας καρέκλα για πάντα! Σας καλός γερμανοτσολιάς που γίνατε, ζητήστε από την κα.Μέρκελ να σας βολέψει σε καμιά θεσούλα στις Βρυξέλλες..
Θα κλείσουμε με τις σοφές λέξεις του Μεσογαίας Νικολάου (το πλήρες κείμενο σε διπλανές στήλες): «Συμφωνίες που επιβάλλονται αυθαίρετα, που δυστυχώς ψηφίζονται με εντελώς οριακές ψευτο¬πλειοψηφίες, κάτω από αφόρητες πιέσεις ξένων συμφερόντων, κάτω από συνεχείς και προκλητικές δηλώσεις και επισκέ¬ψεις ύποπτων προσωπικο¬τήτων και διαμεσολαβητών, αγνοώντας έντονες λαϊκές διαμαρτυρίες, μέσα σε ένα ωκεανό ψευδών πληροφοριών, δεν είναι δυνατόν να υπηρετούν την αλήθεια και να εκφράζουν τον σεβασμό, αλλά προξενούν ανεπανόρθωτες ιστορικές καταστροφές».


Νέα Υόρκη, 18 Ιανουαρίου 2019
*O Νίκος Σταματάκης είναι διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών και επιχειρηματίας που ζει και εργάζεται στη Ν.Υόρκη. n.stamatakis@aol.com


newsalamina


Έτσι, το άρθρο Η ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

δηλαδή όλα τα άρθρα Η ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.

Μπορείτε τώρα να διαβάσετε το άρθρο Η ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ η διεύθυνση του συνδέσμου https://voiceinformation.blogspot.com/2019/01/blog-post_353.html

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Η ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ"

Δημοσίευση σχολίου