τίτλος : Socca! Το ψωμί χωρίς αλεύρι που έχει ξετρελάνει τους Γάλλους... (Συνταγή)
Σύνδεσμος : Socca! Το ψωμί χωρίς αλεύρι που έχει ξετρελάνει τους Γάλλους... (Συνταγή)
Socca! Το ψωμί χωρίς αλεύρι που έχει ξετρελάνει τους Γάλλους... (Συνταγή)
Για να φτιάξετε και εσείς, λοιπόν, ψωμί socca για 4-6 άτομα θα χρειαστείτε:
Υλικά:
1 φλ. αλεύρι από ρεβύθια (απλά χτυπήστε ρεβύθια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σας αλεύρι)
1 φλ. νερό
1μιση κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το τηγάνι
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε ανακατεύοντας το αλεύρι με το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μπολ. Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε τον φούρνο και έπειτα το τηγάνι σας. Πέντε λεπτά πριν περάσει το 30λεπτο της ξεκούρασης της ζύμης ζεστάνετε και το τηγάνι στο φούρνο. Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο μόλις περάσουν 5 λεπτά και ρίξτε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάλτε τη ζύμη στο τηγάνι και καλύψτε με αυτήν όλη την επιφάνεια.
Ψήστε το socca στο φούρνο για 5-8 λεπτά. Το socca πρέπει να είναι μαλακό εσωτερικά και τραγανό απ’έξω. Βγάλτε το ψωμί σας από το τηγάνι με μια σπάτουλα και κόψτε το σε τριγωνικά κομμάτια. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, ρίξτε και λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρετε. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να το σερβίρετε με λίγο τυρί και ελιές και έτσι έχετε έτοιμο ένα πεντανόστιμο ορεκτικό.
Το socca τρώγεται καλύτερα ζεστό αλλά αν θέλετε μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι και για 1 εβδομάδα.
Καλή επιτυχία!!!
Πηγή: nytimes
Έτσι, το άρθρο Socca! Το ψωμί χωρίς αλεύρι που έχει ξετρελάνει τους Γάλλους... (Συνταγή)
δηλαδή όλα τα άρθρα Socca! Το ψωμί χωρίς αλεύρι που έχει ξετρελάνει τους Γάλλους... (Συνταγή) Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.
Μπορείτε τώρα να διαβάσετε το άρθρο Socca! Το ψωμί χωρίς αλεύρι που έχει ξετρελάνει τους Γάλλους... (Συνταγή) η διεύθυνση του συνδέσμου https://voiceinformation.blogspot.com/2019/03/socca.html
0 Response to "Socca! Το ψωμί χωρίς αλεύρι που έχει ξετρελάνει τους Γάλλους... (Συνταγή)"
Δημοσίευση σχολίου