Το χρονικό της σύλληψης Ασάνζ και οι διεθνείς αντιδράσεις

Το χρονικό της σύλληψης Ασάνζ και οι διεθνείς αντιδράσεις - Γεια σου φίλε Πληροφορίες φωνής, Στο άρθρο που διαβάζετε αυτή τη φορά με τον τίτλο Το χρονικό της σύλληψης Ασάνζ και οι διεθνείς αντιδράσεις, έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε τις πληροφορίες σ 'αυτό. ελπίζουμε πλήρωση των θέσεων άρθρο αθλητισμός, άρθρο Νέα, άρθρο οικονομία, άρθρο πολιτική, άρθρο υγεία, γράφουμε μπορεί να καταλάβει. Λοιπόν, καλή ανάγνωση.

τίτλος : Το χρονικό της σύλληψης Ασάνζ και οι διεθνείς αντιδράσεις
Σύνδεσμος : Το χρονικό της σύλληψης Ασάνζ και οι διεθνείς αντιδράσεις

Διαβάστε επίσης


Το χρονικό της σύλληψης Ασάνζ και οι διεθνείς αντιδράσεις


Έκδοση Ασάνζ ζητούν οι ΗΠΑ και απαγγέλλουν κατηγορίες για συνωμοσία - Ο Ασάνζ θα αμφισβητήσει και θα αγωνιστεί εναντίον της έκδοσής του - Σύλληψη «συνεργάτη» του στον Ισημερινό

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η εκδίωξη του Τζούλιαν Ασάνζ από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Ο ιδρυτής του WikiLeaks, που συνελήφθη χθες, κρίθηκε ένοχος από βρετανικό δικαστήριο για την παραβίαση των όρων της απελευθέρωσής του πριν σχεδόν επτά χρόνια. Ο ίδιος σκοπεύει να «αμφισβητήσει και να αγωνιστεί» εναντίον της έκδοσής του στις ΗΠΑ, όπου οι αμερικανικές αρχές θέλουν να τον δικάσουν καθώς τον θεωρούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σύλληψη «συνεργάτη» του στον Ισημερινό

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισημερινού συνέλαβαν μάλιστα έναν άνδρα που θεωρούν πως «συνδέεται» με τον ιστότοπο WikiLeaks καθώς προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα και να ταξιδέψει στην Ιαπωνία, ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Πάουλα Ρόμο.

Η υπουργός κατηγόρησε το πρόσωπο αυτό ότι ενέχεται σε «σχέδιο αποσταθεροποίησης» του Ισημερινού, «που συνδέεται με γεωπολιτικά συμφέροντα».

«Έχουμε αποδείξεις πως υπάρχει σχέση στενής συνεργασίας ανάμεσα στο πρόσωπο που συνελήφθη και τον Ρικάρδο Πατίνιο, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών [του Ισημερινού] όταν χορηγήθηκε άσυλο» στον Τζούλιαν Ασάνζ από την προηγούμενη κυβέρνηση, υπό τον αριστερό πρόεδρο Ραφαέλ Κορέα (2007-2017), συνέχισε η Ρόμο.

Κατά δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα χθες η υπουργός, αυτό το πρόσωπο -δεν το κατονόμασε- βρίσκεται «κοντά» στον Ασάνζ και κατηγορείται πως «συνεργάστηκε σε απόπειρες αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης» του σημερινού προέδρου Λενίν Μορένο. Κατά την κυβέρνηση, στις απόπειρες αυτές θεωρείται πως συνεργάστηκαν και «ρώσοι» χάκερ.

Η Ρόμο έκανε την καταγγελία αυτή μερικές ώρες μετά την ανάκληση του ασύλου του ιδρυτή του WikiLeaks και τη σύλληψή του από τις αρχές της Βρετανίας στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Κατά τις αρχές στο Κίτο, ο συλλληφθείς είναι «μέλος-κλειδί» της «οργάνωσης WikiLeaks», «κοντά στον Ασάνζ» που ζει «εδώ και πολλά χρόνια» στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Teleamazonas, ο άνθρωπος που συνελήφθη είναι ο Όλα Μπίνι, σουηδός υπήκοος, πληροφορικός με ειδίκευση την ασφάλεια συστημάτων και την κρυπτογραφία. Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Όλα Μπίνι, στην τελευταία του ανάρτηση την Πέμπτη, ανέφερε πως φοβάται ένα «κυνήγι μαγισσών».

«Δεν θα επιτρέψουμε ο Ισημερινός να μετατραπεί σε κέντρο κυβερνοπειρατείας και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να εκτυλίσσονται παράνομες δραστηριότητες στη χώρα, κάτι θα μπορύσε να πλήξει τους πολίτες του Ισημερινού, άλλων χωρών ή οποιαδήποτε κυβέρνηση», σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίτο.

Νωρίτερα την Πέμπτη, οι αρχές ανακάλεσαν το άσυλο που είχε χορηγηθεί στον Ασάνζ πριν από σχεδόν επτά χρόνια. Ο 47χρονος Αυστραλός συνελήφθη από βρετανούς αστυνομικούς στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και κρίθηκε ένοχος από τη βρετανική δικαιοσύνη για την παραβίαση των όρων της προσωρινής αποφυλάκισής του το 2012.

Ο Ασάνζ είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου εκκρεμούσε μήνυση για βιασμό σε βάρος του, υπόθεση που μπήκε έκτοτε στο αρχείο.

Οι αρχές των ΗΠΑ θέλουν να εκδοθεί ο Ασάνζ προκειμένου να δικαστεί για την αποκάλυψη χιλιάδων εμπιστευτικών και απορρήτων αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών αρχείων. Ο ιδρυτής του WikiLeaks δήλωσε χθες ότι θα δώσει αγώνα για να αποφύγει την έκδοσή του.

Χ. Κλίντον: Ο Τζούλιαν Ασάνζ πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε

Η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έκρινε χθες Πέμπτη ότι ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, ο Τζούλιαν Ασάνζ, «πρέπει να λογοδοτήσει για αυτά που έκανε», μετά τη σύλληψή του στο Λονδίνο. Ο ιστότοπος που ίδρυσε ο Ασάνζ είχε αποκαλύψει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού Κόμματος που σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υπέκλεψαν ρώσοι χάκερ και είχαν πλήξει την Κλίντον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Η σύλληψη του 47χρονου Αυστραλού, που παρέμενε τα τελευταία επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, έγινε αφού το Κίτο ανακάλεσε το πολιτικό άσυλο που του είχε χορηγηθεί. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητεί την έκδοση του Ασάνζ προκειμένου να τον εναγάγει σε δίκη για συνωμοσία με την Τσέλσι Μάνινγκ και τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων και εμπιστευτικών αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων το 2010.

«Είναι σαφές από το κατηγορητήριο που αποκαλύφθηκε ότι [η σύλληψη] σχετίζεται με συνέργεια στην πειρατεία στρατιωτικού υπολογιστεί για την κλοπή πληροφοριών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», δήλωσε η Κλίντον κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Νέα Υόρκη.

Διεθνείς αντιδράσεις

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, αμέσως μετά την σύλληψη εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλα τα δικαιώματα του συλληφθέντος στο Λονδίνο ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ θα γίνουν σεβαστά». Στη σύλληψη του Ασάνζ αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Σχολιάζοντας την απόφαση του Ισημερινού να άρει το άσυλο του ιδρυτή του WikiLeaks, η Ζαχάροβα σε ανάρτηση της στην ιστοσελίδα της στο Facebook έγραψε ότι «Το χέρι της ‘δημοκρατίας’ σφίγγει τον λαιμό της ελευθερίας».

Η σύλληψη Ασάνζ αποτελεί «μαύρη» μέρα για την ελευθερία του Τύπου

Ως «μαύρη στιγμή για την ελευθερία του Τύπου» χαρακτήρισε τη σημερινή μετά τη σύλληψη του ιδρυτή των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο έτερος γνωστός μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος ζει πλέον στη Μόσχα.

«Οι φωτογραφίες που δείχνουν πως ο πρεσβευτής του Ισημερινού προσκαλεί την μυστική αστυνομία της Βρετανίας για να σύρει έξω από την πρεσβεία κάποιον του οποίου η δημοσιογραφική δουλειά -είτε αυτό αρέσει είτε όχι- έχει βραβευτεί, θα μπουν στα βιβλία της ιστορίας. Οι επικριτές του Ασάνζ μπορούν να χαίρονται, αλλά αυτή είναι μια μαύρη στιγμή για την ελευθερία του Τύπου», έγραψε ο Σνόουντεν στον λογαριασμό του στο twitter.



Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ -dpa -AFP


Έτσι, το άρθρο Το χρονικό της σύλληψης Ασάνζ και οι διεθνείς αντιδράσεις

δηλαδή όλα τα άρθρα Το χρονικό της σύλληψης Ασάνζ και οι διεθνείς αντιδράσεις Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.

Μπορείτε τώρα να διαβάσετε το άρθρο Το χρονικό της σύλληψης Ασάνζ και οι διεθνείς αντιδράσεις η διεύθυνση του συνδέσμου https://voiceinformation.blogspot.com/2019/04/blog-post_179.html

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Το χρονικό της σύλληψης Ασάνζ και οι διεθνείς αντιδράσεις"

Δημοσίευση σχολίου