Τελείωσε το Facebook;

Τελείωσε το Facebook; - Γεια σου φίλε Πληροφορίες φωνής, Στο άρθρο που διαβάζετε αυτή τη φορά με τον τίτλο Τελείωσε το Facebook;, έχουμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το άρθρο μπορείτε να διαβάσετε και να κατεβάσετε τις πληροφορίες σ 'αυτό. ελπίζουμε πλήρωση των θέσεων άρθρο αθλητισμός, άρθρο Νέα, άρθρο οικονομία, άρθρο πολιτική, άρθρο υγεία, γράφουμε μπορεί να καταλάβει. Λοιπόν, καλή ανάγνωση.

τίτλος : Τελείωσε το Facebook;
Σύνδεσμος : Τελείωσε το Facebook;

Διαβάστε επίσης


Τελείωσε το Facebook;


Τελείωσε το Facebook;

Τις τελευταίες μέρες όλα τα μέσα έχουν κατακλυστεί από "επιθέσεις" και κατηγορίες εναντίον του Facebook σχετικά με το livestream του εξτρεμιστή που σκότωσε 40 άτομα σε ένα τζαμί, μεταδίδοντας το σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook, με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να δέχεται μεγάλο μέρος των πυρών γιατί δεν μπόρεσε να ελέγξει και να μην αφήσει να προβληθεί αυτό το βίντεο.

Οι επικριτές του Facebook υποστηρίζουν πως οι αλγόριθμοι του μέσου θα έπρεπε να το είχαν εντοπίσει νωρίτερα και να μην αφήσουν τόσο κόσμο να δε σε ζωντανή μετάδοση να σκοτώνονται τόσοι άνθρωποι και εν μέρη έχουν δίκιο. Το Facebook θα έπρεπε να έχει καλύτερους αλγόριθμους και η τεχνητή νοημοσύνη που "λογοκρίνει" βίντεο με ακατάλληλο περιεχόμενο θα έπρεπε να είχε κάνει καλύτερα τη δουλειά της.

Πόσο όμως εύκολα μπορούμε να κατηγορήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για κάτι που δεν κατάφερε να ελέγξει;

Όπως είναι φυσικό κάθε μέρα εκατομμύρια χρήστες του Facebook, ανεβάζουν αντίστοιχα εκατομμύρια ζωντανές μεταδόσεις και ο αλγόριθμος που τα ελέγχει όλα, απέτυχε να κάνει σωστά την δουλειά του. Από πότε τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης έχουν γίνει τόσο τέλεια που να μπορούν να προβλέπουν και να αποφασίζουν για τα πάντα; Τους ξέφυγε ένα βίντεο και αμέσως να σπεύσουμε να κατηγορήσουμε το μέσο;



Μα είναι γνωστό πως η τεχνητή νοημοσύνη που τρέχει πίσω από τα συστήματα του Facebook κάνει λάθη, συνέχεια κάνει λάθη. Συνέχεια ακούγονται παράπονα για λογοκρισία έργων τέχνης επειδή έργα τέχνης αναγνωρίζονται σαν γυμνό, ενώ αντίστοιχα άγνωστος αριθμός ζωντανών μεταδόσεων περνάει το "κόσκινο" της τεχνητής νοημοσύνης η οποία απέτυχε να αναγνωρίσει τα πρότυπα που βλέπει να να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

Θα έπρεπε να είναι σε θέση το Facebook να ελέγχει καλύτερα αυτά τα συστήματα; Σίγουρα θα μπορούσε. Όμως η τεχνολογία δεν είναι ακόμα έτοιμη σε αυτό τον βαθμό και ίσως δεν θα πρέπει να είναι, καθώς αν οποιαδήποτε ένδειξη ή υπόνοια καταστρατήγησης των κανόνων του Facebook αυτόματα λογοκρίνεται και "διώκεται", τότε αυτόματα ένα μεγάλο μέρος της τέχνης θα απαγορευτεί, και αυτό θυμίζει άλλες εποχές.

Αν το βίντεο δεν αφορούσε μαζική δολοφονία και ήταν μια ακόμα ζωντανή μετάδοση που ξεφεύγει από τους κανόνες θα είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα; Και ποια λύση προτείνουν οι αρχές;

Στην Αυστραλία, ψηφίστηκε νόμος που θα επιβάλει ποινή φυλάκισης στον υπεύθυνο του μέσου που θα προβάλει τέτοιου είδους "απαγορευμένα" βίντεο ακόμα και αν είναι εκτός του ελέγχου του. Οι αρχές επίσης προτείνουν οι ζωντανές μεταδόσεις να έχουν μια καθυστέρηση κάποιων δευτερολέπτων, προκειμένου να δοθεί χρόνος στην τεχνητή νοημοσύνη που ελέγχει τις μεταδόσεις αυτές να βγάλει μια πιο "σωστή" άποψη. Όπως όμως υποστηρίζει και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ένα τέτοιο μέτρο θα "σκότωνε" τις ζωντανές μεταδόσεις καθώς δεν θα είναι πια "ζωντανές" αλλά μαγνητοσκοπημένες έστω και με καθυστέρηση κάποιων δευτερολέπτων, κάτι που σημαίνει πως δεν θα έχει νόημα πια για κάποιον να προχωράει σε μια τέτοια δημοσίευση.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν τεράστιο πλήγμα για το Facebook πολλές από τις διαφημίσεις και κατά συνέπεια τα έσοδα του, οι διαφημιστές θα εγκαταλείψουν την πλατφόρμα, με ότι αυτό συνεπάγεται με την δημοφιλία του μέσου, τους ενεργούς χρήστες του και στο τέλος με τα έσοδα και τα κέρδη του.

Μια τέτοια εξέλιξη όμως, ίσως ακόμα να οδηγήσει στον τερματισμό του Facebook τουλάχιστον όπως το ξέρουμε μέχρι τώρα.


Από Ηλίας Κούκουτσας


ΠΗΓΗ



Δέιτε επίσης: Εδώ και δύο ώρες δεχόμαστε επίθεση στο λογαριασμό μας στο facebook..


Έτσι, το άρθρο Τελείωσε το Facebook;

δηλαδή όλα τα άρθρα Τελείωσε το Facebook; Αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι μπορεί να προσφέρει οφέλη σε όλους σας. Εντάξει, μπορείτε να δείτε σε μια θέση σε άλλα άρθρα.

Μπορείτε τώρα να διαβάσετε το άρθρο Τελείωσε το Facebook; η διεύθυνση του συνδέσμου https://voiceinformation.blogspot.com/2019/04/facebook_5.html

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Τελείωσε το Facebook;"

Δημοσίευση σχολίου